Det ena med det tredje... ...nee det blev om corona...

Det är svårt att bli klok på coronasmittan. I ena artikeln är allt mycket värre än befarat och i den andra är typ alla smittade redan vilket tyder på att det faktiskt inte är så allvarligt. Vem och vad ska en tro på? Är det bra att inte känna till en massa brus, eller blir det helt fel?
 
Jag vill ju tro att hela smittan är sådan att det är många många fler som är smittade än vad som kommer fram, och att det endast är de riktigt sjuka som söker vård. Sedan dör många fler än vid en vanlig influensa med anledning av att det inte finns något vaccin och för att det blir en övertestning av alla som dör. Med det senare tänker jag att det i vanliga fall inte testas för exakt vad som orsakade en annars gammal och/eller sjuk människas död. Jag vill också tro att det här och var är människor som upplever panikattacker när de är "normalt" sjuka och därmed tänker att de inte får luft på grund av viruset och inte på grund av panikattacken. Jag tycker mig även se att en del människor vill göra en sak av att de nog är smittade, och att de allt är rätt risiga, trots att de är väldigt friska och hälsosamma normalt. 
 
Men å andra sidan är det här så pass allvarligt som världen behandlar det med nedstängda länder osv, varför ska jag då ifrågasätta det? Det rapporteras ju exempelvis om många döda dagligen. Jag får då ha den inställningen att det här är ett ovanligt jävligt virus som måste behandlas på det sätt, eller hårdare, som vi gör.
 
Ja vi får väl se, men informationsläget upplever jag som väldigt rörigt, och det beror inte på några trollfabriker i Ryssland, Makedonien eller på svenska tidningars ledarsidor.
 
Jag hade tänkt skriva om helt andra saker, men det får vänta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0