Sam Cooke

Jag och Valle såg tidigare i veckan dokumentären "Sam Cooke - Sköt du mig just?". En dokumentär som varvar Sam Cookes livsgärning med huruvida han mördades på det sätt som den officiella versionen hävdar eller inte.
 
Min relation till Sam Cooke är och har alltid varit rätt svag, men jag tror att låten "Wonderful World", som jag ständigt blandar ihop med "What a Wonderful World" ändå har satt lite avtryck i mig. Det med anledning av att jag tror att texten till den var med i en engelska-bok som jag hade på högstadiet. Det har gjort att jag inte allt för sällan nynnar på de första raderna i låten :-). Jag har dessvärre en tendens att nynna bio-ology istället för biology :-).
 
Ett något mer modernt minne, om en svagt, är att jag tror att Acke en gång satte att det var Sam Cooke som sjöng "Wonderful World" på en fråga från Lundmark, och som jag har för mig att jag blev något imponerad av :-).
 
För mig som inte kände till just någonting om Sam Cooke var dokumentären informativ. Alltså jag visste inte ens att han blev mördad. Däremot, utan att ha en aning om sanningen, var det svårt att inte bli irriterad över att många av de personer som är med i dokumentären vill att mordet ska ha varit mer komplicerat än vad den officiella versionen menar. Det är som att de vägrar vilja inse att deras idol eventuellt inte var perfekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0