Anabola steroider

Igår såg jag dokumentären "Lyftarnas Herre" på SVT Play. Den handlar om en höjdare inom det internationella tyngdlyftningsförbundet som verkar varit korrumperad och sett till att det går att fuska med dopingprov, sannolikt oftast anabola steroider.
 
När jag var i sena tonåren var det vanligt med anabola steroider runt mig, och jag gissar att det inte är mer ovanligt nuförtiden bland gymfolk. Det är dock svårt att få fram några vettiga siffror på en sådan sak med anledning av att det är olagligt.
 
När det fanns anabola steroider i min närhet var det tydligt att det inte gick att konkurrera med någon som käkade steroider genom vanlig träning utan steroider. Jag har svårt att se att det skulle vara annorlunda nu.
 
Sedan dess har jag nog känt att de flesta som är välbyggda, utan att samtidigt vara lite feta, har tagit en kur lite då och då, men det skulle vara kul att få reda på någon någorlunda sanning någon gång.
 
I dokumentären framgår ialf att väldigt många som tävlat i tyngdlyftning har varit dopade och att det inte går att vinna emot dem utan att själv vara dopad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0