Inception igen

Igår såg jag om filmen "Inception". Sist jag såg den var den 10 augusti 2010, så det var ett tag sedan. Jag skrev även om min upplevelse här i bloggen då, och jag måste säga att min upplevelse nu var annorlunda, och det beroende på att jag upplevde filmen som bättre nu, ialf om jag jämför med min recension från då.
 
Jag skrev då att jag störde mig på att Nolan inte kunde förklara hur de i filmen togs sig in i varandras drömmar. Nu när jag sett om filmen, och även läst på lite, så fanns det en förklaring, även om den var rätt vag. Något i stil med något gammalt militärprojekt... Jag antar att det skulle bli för krångligt att förklara det tydligare, så därför bortsåg nog Nolan från det, och nu kan jag nog tycka att det var rimligt. Jag tyckte även då att filmen borde varit mer av en thriller än en action-film, och det kan jag väl hålla med om fortfarande, men samtidigt kan jag inte påstå att jag nu störde mig på att filmen hade mycket action.
 
Till sist gav jag då filmen 3 av 5 plus, vilket jag inte håller med om nu, utan nu tänker jag snarare att filmen är en svag femma :-).
 
Det är lite skrämmande hur en upplevelse kan förändras på 10 år. Det kan säkert handla om mycket, som koncentration, tidigare upplevelser osv, men ändå. Även om jag vet att hjärnan ständigt förändras, så ser jag ju ändå mig själv och andra som "stabila" personer, men jag tycker mig förstå ju äldre jag blir att så inte är fallet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0