Jihad Jane

Jag såg precis dokumentären om Jihad Jane. Den var inte riktigt som jag hade trott. Jihad Jane har dykt upp i material jag läst genom åren, främst för att hon skulle döda Lars Wilks, och det är ju det hon är känd för, men jag hade ändå ingen större koll på henne. Jag inbillade mig väl att hon träffat någon galen islamist och därigenom blivit den hon blev. Det var kanske inte helt fel, men jag hade inte förstått att hon endast träffat en snubbe på nätet för att sedan resa till honom på Irland för att senare kunna ha ihjäl Wilks. Att hon var en genom åren utnyttjad white trash var väl kanske inte överraskande, men nytt för mig.
 
Hon framstår i dokumentären som en 14-åring, någon som törstar enormt för ett sammanhang där hon får vara någonting, och det kan en ju inte påstå att hon misslyckades med direkt :-). Ja så det kan gå...
 
Det som jag dock främst tror att jag kommer ta med mig från dokumentären var bilderna från Wilks föreläsning i Uppsala då han blev attackerad. Den upprördheten som uppkommer över den film han visar är skrämmande, på riktigt skrämmande. Jag hade bara läst om det tidigare, men inte sett det. Otäckt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0