The Dark Knight

Jag har under ett par dagar sett om "The Dark Knight". Som jag minns det såg jag och Linus den på bio i Paris 2008. Jag hade inte skrivit något om det här, men jag tror ändå att det var så. Jag minns det också som att jag älskade filmen, vilket verkar stämma eftersom jag här utnämnde filmen till bästa film 2008 :-). Jag minns det också som att jag tyckte Heath Ledgers version av Jokern var fantastisk.
 
Det där har väl inte ändrats så där jättemycket nu när jag sett filmen igen, men jag mindes relativt lite av själva handlingen märkte jag. Något som överraskade mig nu var att filmen har så många moraliska dilemman och ett rätt stort djup. Det var verkligen inte något jag kom ihåg. Samtidigt tycker jag filmen har en hel del hål i handlingen. Jokerns inflytande och möjligheter till att ställa till det blir lite för mycket för mig i min rationella värld. Jokerns planer är också så invecklade att det är svårt att tänka sig att de alltid skulle gå i lås som de gör, och det även i relation till att allt är en fiktion där friheter givetvis ska tas.
 
Mmm, jag tror inte riktigt samma överjävligt positiva omdöme av filmen kommer hänga kvar i mitt minne nu, men samtidigt vill jag nästan se filmen igen för att förstå alla svängar :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0