Goldfinger

Jag har känt mig lite lustig i kroppen idag, det kan vara en förkylning på gång i kroppen.
 
Bra börs idag.
 
Efter jobbet fortsatte jag mitt James Bond-tema. Jag kikade på "Goldfinger". Det är väl en av de mer klassiska James Bond-filmerna. Jag tror till och med att jag kan minnas när jag hyrde den som barn, och jag mindes väldigt mycket från filmen nu när jag såg den igen. Den där grejen med att en kan dö genom att bli kroppsmålad i guld är något jag minns rätt väl från när jag såg det som barn. Som jag förstår det är dock inte kroppsmålning i guld dödligt, men som barn kan jag nog ha trott det :-).
 
"Goldfinger" gav ett fånigare intryck än de två tidigare filmerna i serien. Oddjob och hans hatt är nästan lite för mycket, även scenen där Oddjob smular sönder en golfboll i handen är också lite skämskudde. Annars är ju Oddjob en profil, men jag vet inte om jag uppskattar honom :-). Jag föredrar när det är lite lagom orimligt :-).
 
Jag tycker även att kvinnorna tar ett steg tillbaka i "Goldfinger" jämfört med de två första filmerna. Pussy Galore är ju förvisso generellt bra, men i stort var det sämre än tidigare.
 
"Goldfinger" är klart bättre producerad än de två tidigare filmerna, men inte nödvändigtvis bättre. Jag upplevde den kanske som sämre till och med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0