I hennes majestäts hemliga tjänst

Jag tror att jag till ungefär nu har tänkt att alla de skådespelare som spelat James Bond är "riktiga" Bond förutom George Lazenby och Timothy Dalton. Var jag har fått det ifrån vet jag inte riktigt, men jag tror att det är lite allmänt och det kan kanske bero på att dessa skådisar endast spelade James Bond en respektive två gånger.
 
Igår såg jag "I hennes majestäts hemliga tjänst" där George Lazenby spelar James Bond för första och sista gången. Eftersom det var med Lazenby tänkte jag att det här är väl en av de sämre Bond-filmerna, men jag hade fel. Den här filmen är ju helt klart en av de bättre av de jag sett i mitt lilla pågående projekt. George Lazenby gör sin James Bond alldeles utmärkt och själva filmen är tillbaka i någon form av hygglig realism i likhet med de två första Bond-filmerna. I "I hennes majestäts hemliga tjänst" finns inga orimliga skurkar, ansiktsoperationer eller rymdskepp som kidnappar andra rymdskepp, här är det endast en något tillspetsad action, vilket gör filmen riktigt bra. Den är förvisso för lång enligt mitt sätt att se det, men spännande och snyggt filmad.
 
Jag kände igen sista scenen sedan tidigare, när James Bonds fru mördas, och jag tycker mig minnas det från att jag sett just den scenen på TV hos någon kompis. Jag är dock väldigt tveksam till att jag sett hela filmen tidigare. Jag har även för mig att jag främst hyrde filmer med Sean Connery som Bond när det begav sig, vilket skulle kunna förklara att jag eventuellt inte sett hela "I hennes majestäts hemliga tjänst" tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0