Berättelsen om Jesus

...som att jag skulle kunna berätta den? Jag såg ialf under min ledighet serien "Berättelsen om Jesus", och det måste vara första gången som jag ser en serie som berättar just den berättelsen från början till slut. Det hela med kommentarer från diverse Jesus-kunnigt folk. Serien hade blivit bättre om dessa kommenterare hade kunnat vara aningen mer djupgående i sina kommentarer till händelserna.
 
Förutom att det faktiskt var rätt intressant att titta på slog det mig att Judas kanske försökte göra något gott. Han upptäckte att Jesus eventuellt höll på att ställa till med uppror, så det var lika bra att försöka få ett stopp på det. ...eller så var romarna bara trötta på Jesus, förvisso ibland kanske vettiga, predikan så att de betalade Judas för att berätta var karln höll till.
 
Jag såg även "Jesus kvinnliga lärjungar" av bara farten efteråt. Går det hitta likheter med mer moderna rörelser där...?
 
Nej jag raljerar för mycket nu, men jag har så vansinnigt svårt att ta den gudomliga biten med profeter seriöst. Varför skulle något som kan och förstår allt förmedla sitt budskap genom en människa på en plats?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0