Börsåret - Den hårda vägen

Börsen 2019 har varit fantastisk. Jag har trots en del dåliga affärer gått typ 20 % plus i år, om en kan lita på Avanzas grafer. Att ha gått 20 % plus i år på börsen är dock inget att skryta med eftersom börsen var upp några procent till. Å andra sidan är 20 % bättre än ingenting...
 
Det jag menar med dåliga affärer är att jag gick in med rätt mycket i Swedbank efter den första dippen de hade med anledning av penningtvätt. Jag tänkte att värre kan det inte bli, och att de flesta människor räknar med fuskande banker och att det därmed inte skulle bli värre. Värre blev det dock, och Swedbank föll ännu mer efter mina köp, så trots den strålande börsen är jag minus 15-20 % på Swedbank sedan inköp. Detta är dock en eventuellt livslång investering, så det stör mig inte så mycket. Däremot gick jag in med en något mindre summa i EWPG Holding när de noterades på börsen. Det hade gått rätt bra för mig innan när jag varit med vid börsnoteringar, och EWPG Holding lätt som ett hållbart bolag inom vågenergi. Jag läste dock inte på något gällande bolaget, och det verkar vara rätt många som inte tror på bolaget alls, och att det eventuellt kan vara ett fuskbolag. Därför är jag minus 60 % sedan inköp. 
 
Det är detta jag menar med den hårda vägen. Det känns nästan bra att ha gått på en nit, för att bli motiverad till att lära mig mer.
 
2020 har hittills börjat bra, och det är bara hålla tummarna för att det fortsätter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0