Castelli Romani och porchetta

Lugnar debatten ner sig nu gällande eskaleringen mellan USA och Iran? Jag tror det. Det lär förvisso bero lite på om planet från UIA störtade på grund av något tekniskt fel eller liknande, eller om det var annat som låg bakom. Det senare är inte svårt att misstänka i sammanhanget. I Sverige tror jag oavsett att det, ialf i vissa kretsar, kan bli en grej gällande vilka de svenskar var som tragiskt omkom i olyckan. Men, men det återstår att se.
 
Idag har jag, Valle, Abbe och Bettan besökt Castelli Romani. Det är ett område i bergen utanför Rom. Där finns det ett par sjöar och några mindre städer som är populära att besöka för de som bor i Rom. Det var inget ställe som egentligen legat på min att göra lista gällande Rom, men det är många ur Valles familj och vänskapskrets som sagt att det är något en borde besöka.
 
Förvisso har jag en tid velat prova maträtten porchetta. Det är en form av skinka, och den jag åt idag framstod som en något godare svensk julskinka. Saken är den att en känd porchetta är den som kommer från staden Arricia, och Arricia ligger i området Castelli Romani. Det föreslogs därmed att vi borde åka till Castelli Romani för att bland annat äta porchetta :-).
 
Vi tog därmed bilen till staden Castel Gandolfo som ligger i Castelli Romani. I Castel Gandolfo har påvarna ofta hängt på somrarna, men Franciskus verkar ha avslutast den traditionen. Nåväl vi möttes ialf av en fin utsikt över Albanosjön och jag fick som synes prova att äta porchetta.
Utsikt över den något dimmiga Albanosjön och över Castel Gandolfo.
En tallrik porchetta. Vi åt det som förrätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0