Ond bråd död

Tanken var att vi skulle åka till Tivoli idag, men på grund av att Valles bror igår natt svimmade och slog sig illa ställde vi in det idag. Han har gjort en mängd undersökningar nu och de har inte hittat något allvarligt. Krya, krya!!!
 
Istället har jag och Valle vandrat runt lite i Rom. Det blev bland annet ett besök till Campo de' Fiore, men främst ett besök till den plats där Aldo Moro hittades död i en bil efter att ha suttit kidnappad i 54 dagar. Han kidnappades i utkanten av Rom, men hans döda kropp hittades mitt i centrala Rom.
Skänker en tanke till Aldo Moro och hans efterlevande.
 
Vidare tog vi en kaffe på laFeltrinelli (bokhandel) vid ruinerna vid Largo di Torre Argentina. När jag satt där och drack min espresso kollade jag upp vad det var för ruiner. Det visade sig bland annat vara Pompejus teater där Julius Caesar mördades. En sådan "upptäckt" är intressant. Det här låter en aning fånigt och kanske självklart, men det är något speciellt med att ha sådana enormt viktiga händelser i historien alldeles runt omkring sig hela tiden. Ännu intressantare blir det att jag, med flera, inte ens vet om att typ den där viktiga händelsen hände just där jag var nyss.
Där nere någonstans bland ruinerna utanför bokhandeln mördades Julius Caesar år 44 före vår tideräkning.  
 
Nu tror jag inte det blir så mycket mer idag, men imorgon blir en stor sightseeing-dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0