Det blev inte som det var tänkt...

Ikväll hade vi tänkt att fira alla födelsedagar vi missat att fira under våren på grund av pandemin. Nu blev det dåligt väder så att vi inte kunde vara ute plus att Saga tydligen blivit sjuk, så det blev inget. Tråkigt!
 
För mig har det istället blivit att inte göra just någonting. Jag som borde fira min semester och allt. Nu sitter jag istället och skriver lite halvt hungrigt apatistkt, men maten som transporteras genom Wolt från Khana Khazana är på gång :-).
 
Något helt annat då... Jag har sett klart serien "Häxjakten i Salem". I Salem avrättades i slutet av 1600-talet typ 20 personer under ett år efter att de blivit uthängda som häxor och annat av ett gäng barn och ungdomar. Inte helt olikt hur det var i Sverige.
 
Jag tycker det är ett rätt tydligt exempel på hur det kan bli när alla springer åt samma håll utan att tänka efter, och ingen vågar protestera. Även om inte de nutida "häxjakterna" leder till lika många dödsoffer på samma ställe så känns principen välbekant. Vi identifierar ett problem, förstorar eventuellt upp det, hänger ut folk till höger och vänster, tror att allt ska bli frid och fröjd efteråt, för att sedan sluta i, på sin höjd, något sämre klimat än innan.
 
Jag överdriver nog en aning, men som ni vet, jag har svårt för när sunt ifrågasättande inte får komma fram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0