Film med tidsresande

Idag och igår har jag, och även delvis Valle, hjälpt min kära far med att måla huset i Hallsberg. Lite knöligt med anledning av att det målades med samma färg som den färg som redan fanns, och att det därmed var svårt att se vad som hade målats och inte, men det blev nog rätt bra till slut.
 
På vägen till Hallsberg igår blev tåget något försenat för att någon person behövde bli avvisad från tåget och att tågpersonalen inväntade polisen. Det inträffar under långt ifrån varje tågresa jag gör, men inte sällan är det någon person som försöker tjuvåka. Det måste vara ett rent helvete att vara tågvärd nuförtiden.
 
Ja, ja, det var film jag skulle skriva lite om. Jag blev ju som jag tidigare ältat inspirerad till att se filmer med tidsresande, vilket gjort att jag nu sett några fler filmer med det temat.
 
Jag och Valle såg "About Time" för någon dryg vecka sedan. En film om en man som kan resa tillbaka i tiden och gör det för att leva om en dag, händelse, eller för att främst ändra saker som inte riktigt gått som han tänkt. En brittisk film i "Love Actually"-stil. Charmig, bra och lite fånig alltså. En romantisk komedi som passar i de flesta lägen.
 
Vi såg även "13 snart 30" som handlar om en 13 åring som önskar att hon skulle vara 30, vilket sedermera går i uppfyllelse. Också en charmig film som passar i de flesta lägen. En scen med en dans till låten "Thriller" är fantastisk. Filmen passade också mig bra gällande musiken generellt. Mycket nostalgi! Jag tror också att jag under en rätt lång tid trott att jag sett "13 snart 30" tidigare, men att jag sannolikt blandar ihop den med "Freaky Friday". Annars hade jag glömt det mesta av "13 snart 30", och så illa brukar det inte vara :-). Jag trodde att jag sett "13 snart 30" på ett flyg till Thailand 2003, men när jag kollar nu så kom filmen ut först 2004, medan "Freaky Friday" kom ut 2003, så sannolikt hade jag inte sett "13 snart 30" innan :-).
 
Jag såg sedan själv "Edge of Tomorrow". Det var alldeles för mycket pang-pang för Valle :-). Men bra film! Jag trodde att det var en skitfilm innan, och det var därför jag inte hade sett den. Den handlar om en person som får leva om en dag under ett krig med utomjordingar tills han hittar ett sätt för människorna att besegra utomjordingarna. Låter ju superfånigt, men det blev väldigt bra.
 
Jag och Valle såg även "Her" i förrgår. Den såg jag för ungefär sex år sedan och därmed blev det inga direkta överraskningar, men den är så vacker att se. Väldigt stilig film, och givetvis är det spännande med hur människor blir helt betagna av interaktiva upplevelser. Filmen handlar om hur en man, och även andra, blir förälskade i datorer.
 
Nu är jag rätt sugen på att se "Contagion", också en film jag tror jag sett på ett flyg för många år sedan, men det har ju visat sig att jag haft fel gällande det förut... :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0