Intressant händelse...

Idag lämnade jag hyrbilen vid Eurostop och tog sedan en promenad hem. När jag gick förbi tågstationen kom det fram en svart kille i adidas-brallor och frågade om jag kunde ta ut pengar till honom eftersom han ville köpa en tågbiljett.
 
Intressant tänkte jag, det här borde vara någon form av scam. Han menade att han skulle resa till sin tjej i Sthlm, som han förvisso inte riktigt visste var hon bodde när jag frågade, men någonstans nära centralen. När jag även frågade varför han inte kunde köpa en biljett på något annat sätt menade han att det inte gick... Han behövde pengar i handen, och skulle swisha dem till mig. När jag frågade hur mycket han behövde, ville han ha 1500 kr, men då menade jag att en biljett kostar kanske 300 kr till Stockholm, så det räcker att jag tar ut 500 kr till honom, vilket han gick med på.
 
Som sagt, oavsett om det var en scam eller inte, kände jag att det här är för intressant för att bara vifta bort, så jag gick med honom till bankomaten vid Lucullus och han fick mitt telefonnummer för att swisha pengar. När han sedan hade swishat och jag kollade swish-appen menade han att det skulle sättas in pengar direkt på mitt konto och därmed inte synas direkt i swish-appen. Märkligt... Han sa även att det skulle ta 20 minuter. Jag visade då att jag inte hade några pengar på mitt konto, och alltså inte kunde ta ut några pengar till honom innan jag själv fått pengarna av honom. Då var det helt plötsligt inte intressant längre och jag fick hans nummer för att swisha tillbaka de pengarna han skulle ha satt över till mig. Sedan tackade han för hjälpen, och sa att inte så många vill hjälpa till och försvann iväg.
 
Nu väntar jag med spänning för att se om de 500 kr han ville att jag skulle ta ut åt honom kommit in på min telefon. Jag tänker att antingen ville han lura av mig pengar, och då kommer ingenting in på kontot, eller så är det någon form av penningtvätt, det återstår att se :-). I värsta fall kommer det väl ett SMS senare där han menar att jag är skyldig honom pengar. Jag väntar med spänning :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0