The Rock

Efter att jag hade varit på Alcatraz hösten 2010 minns jag det som att jag ville se om filmen "The Rock". Det har väl dock inte varit högprioriterat, men det har sedan dess alltid funnits där att jag måste se om filmen, speciellt när jag nu kunde känna igen mig lite i filmen.
 
Det tog dock 10 år för mig att se om "The Rock" eftersom jag gjorde det idag. Den fanns på Viaplay, så då blev det enkelt :-).
 
"The Rock" kom ut 1996, och jag såg den väl där i krokarna, så det var några år sedan jag såg filmen. Jag tycker dock att jag kunde minnas det mesta, men självklart ser jag filmen på ett annat sätt nu än då. När jag såg "The Rock" första gången kan jag tänka mig att jag främst tyckte att det var en bra och rätt fräck film. Nu tyckte jag fortfarande att den var bra, och jag fick lite av den där jädrar anamma-energin jag ofta kände av som barn efter att jag sett action-filmer.
 
"The Rock" är riktigt macho, den är macho på ett sätt som jag gillar. Det är mycket ära och stolthet. Mycket mina grabbar-attityd. Det känns tryggt och inte alls skitnödigt. Jag tycker inte heller det blir för mycket av det. Filmen är sedan mycket som en musikvideo, korta klipp och mycket som händer hela tiden. Det som jag dock hade lite svårt för, och som ofta går igen, är att vapenhanteringen är usel, och att personer som är väldigt noggranna och bra på något vid ett tillfälle kan vara så usla och korkade vid ett annat tillfälle.
 
På det hela taget en riktigt härligt macho-film :-). Jag har uppenbarligen saknat det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0