Vitlycke, Lysekil och lite Orust och Tjörn

Idag har det varit en heldag som en brukar säga.
 
Vi började dagen med att åka till Vitlyckehällen utanför Tanumshede för att kika på hällristningarna där. Jag såg skyltar om det igår när vi åkte runt i krokarna, och kom även ihåg att det pratades om att besöka hällristningarna när jag var på skolresa i Grebbestad i slutet av mellanstadiet. Som jag minns det åkte vi dock aldrig dit, och jag kände verkligen inte igen mig idag när jag var där heller, så mitt minne stämmer nog.
 
Vitlyckehällen är en plats av flera i området där det finns hällristningar från 500 år före vår tideräkning och tidigare. De känns inte speciellt avancerade, men rätt kul att se något som hackades in för långt mer än 2000 år sedan.
Hällristningarna var eventuellt inte imålade när det begav sig, men det gör ju ialf att det är lättare att se vad som hackats in.
 
Sedan åkte vi vidare till Lysekil. På vägen tid förundrades jag över den övergivna järnvägen som går längs den vanliga vägen. Det känns så tragiskt när en järnvägslinje inte används. Det känns som att det är så mycket arbete som lagts ned för "ingenting".
 
Ja, ja... I Lysekil käkade vi (ännu en räksallad) innan vi besökte Havets Hus, en akvarieanläggning med mängder av fiskar och annat från havet utanför västkusten. Det var rätt kul att vandra runt där bland fiskarna, men det var väl inte någon helt magisk upplevelse kanske.
Att ha fiskar runt sig är ju dock alltid roligt :-).
 
Sedan ville jag åka och titta på Tjörnbron, vilket innebar att vi åkte en väg där vi fick åka lite färja, vilket vi uppskattade, det är ju inte varje dag :-). Vi fick då även se lite av både Orust och Tjörn, vilka på sina håll var väldigt vackra.
 
Att jag ville se Tjörnbron var kanske inte främst för bron som är där nu, utan på grund av katastrofen när den gamla bron försvann 1980, och åtta människor helt enkelt körde ned över kanten. Den nya bron var dock fräck på egen hand, och riktigt hög, så det är inte svårt att första att de som körde över kanten där 1980 inte klarade sig. Tråkigt nog hittade vi ingen plats att stanna runt bron, så det blev inga bra bilder på bron.
Den nya Tjörnbron från bilen.
 
Nu är vi på ett motell i Kållered, och imorgon åker vi till Varberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0