Bad, bad, bad!

Igår badades det lite överallt!
 
Genom livet har ofta bad i sjön Unden nämnts som något speciellt. Jag hade dock aldrig varit där förrän nu igår, det främst med anledning av att det är ca en timmes bilresa från Örebro. Jag och Valle tog oss dock dit igår. Jag blev lite lack på att det kostade 50 kr att parkera, men annars levde badet upp till förväntningarna. Det finns en stor sandstrand, vilket ger en känsla av hav, och sedan är det väldigt långgrunt, vilket också ger en havskänsla. Att det var så långgrunt gjorde dock att det var lite svårt att doppa sig :-).
Tivedsbadet vid sjön Unden.
 
Vi åkte sedan vidare till badplatsen Vitsand vid en sjö som jag tror heter Trehörningen. Där var det toppen. Lite likt badet i Unden, men trevligare, mindre och lugnare på något sätt, och även gratis parkering :-).
Badplatsen Vitsand.
 
Till sist stannade vi vid Tisaren för bad vid Tisarstrand. Inte illa det heller. Här har ju Bias ordnat med fina bryggor och hopptorn som en kan hoppa ned i vattnet från :-). Jag hörde efter badet att det eventuellt var algblomning i Tisaren nu, men antar att det inte är så allvarligt. Det "roligaste" med doppet i Tisaren var dock att jag hoppade i med bilnyckeln i fickan, och kom på det först när jag gick upp på bryggan :-). Himla tur att inte bilnyckeln ramlade ur fickan under badet, den fungerade sedan trots att den blivit blöt, vilket också var tur :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0