Batman

Igår såg jag den första av de mer moderna Batman-filmerna, den första som Tim Burton regisserade. Klart bättre än jag trodde och mycket mer serietidningsmässig än vad jag kan komma ihåg i en jämförelse med Nolans Batman-filmer.
 
Filmen fick mig även att fundera på om jag hade någon relation till Batman när jag var liten. Jag hade en t-shirt när jag var 9-10 år, vilket säkert hade med den ovan nämnda filmen att göra eftersom den släpptes 1989, vilket passar bra i tid. Jag såg även rätt mycket av den där "smash" "boom" serien med Batman och Robin som gick på TV. Därifrån måste jag gjort en av mina första kritiska iaktagelser när det gäller film och serier eftersom jag alltid ansåg det vara konstigt att bovarna alltid skulle ta livet av Batman på så finurliga sätt istället för att bara ha ihjäl honom :-). Ett problem som även går igen i exempelvis Bond-filmerna :-).
 
Annars är väl Batman och Superman de två amerikanska seriehjältar jag främst kände igen som barn, vilket jag antar var lite standard då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0