Flugornas Herre

Det är riktigt varmt, och då passar det sig bra att ligga inne och läsa.
 
När jag var hos Nisse för några helger sedan lånade jag boken "Flugornas Herre" av honom. Den har något slumpmässigt haft viss påverkan på mitt liv. Jag hade aldrig läst boken innan men jag har sett filmen som kom ut 1990 någon gång när jag var barn. Jag minns inte hur gammal jag var, men sannolikt inte allt för gammal. Jag minns det som att jag såg den med Magnus, och att jag blev överraskad hur en förmodad ungdomsfilm kunde vara så våldsam. Jag har för mig att jag upplevde filmen som rätt otäck. Det har gjort att "Flugornas Herre" satt ett rätt stort avtryck i mig och att jag även kommer ihåg rätt mycket av filmen, vilket jag märkte nu när jag läste boken, även om en del skiljer sig åt mellan boken och filmen.
 
Vad tyckte jag om boken då? Att en grupp människor bildar olika grupper som börjar strida mot varandra är numera inget unikt i mitt medvetande. Att det är barn i boken gör det hela förvisso något mer intressant och annorlunda.
 
Trots att jag kom ihåg mycket från filmen gällande boken var den ändå en riktig bladvändare, och det är ju positivt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0