Knutby

Jag har i veckan sett det rätt långa reportaget från Uppdrag Granskning om Knutby, vilket var väldigt intressant.
 
Det är så otroligt fascinerande att så många människor kan tro så konstigt, men samtidigt borde jag inte vara förvånad eftersom det är så extremt många av oss människor som har en religiös uppfattning i form av tro på att diverse profeter har något med en gud att göra. Att jag därmed blir fascinerad över hur vilseledda människor kan vara är väl i den bemärkelsen främst lite naivt av mig.
 
Det är inget nytt, men församlingen i Knutby trodde på riktigt att Åsa Waldau skulle gifta sig med Jesus, och det i många år. Det verkar inte heller ha spelat någon roll att Åsa sparkats från sin förra församling och var gift med en 10 år yngre man som hon uppenbart träffat långt innan han var 18 år. Jag gillar förvisso normbrytande beteende, men gör de verkligen det i kristna kretsar? Borde inte det här ha varit en varningsklocka?
 
Det verkar inte heller uppstå några stora tvivel när Åsas närmsta man eventuellt har ihjäl sin första fru och sedan ser till att en annan person har ihjäl hans nya fru, som också är Åsas syrra. Hon värvar sedan in en ny lirare som närmsta man och som ligger runt med "halva" församlingen för Åsas skull. Det är minst sagt intressant. Åsa verkar dessutom ha haft sitt eget harem, eller lyktstolpar som de kallades, av män, men det får en tyvärr inte så mycket information om i reportaget.
 
Nog att jag trodde att det var skruvat i Knutby sedan tidigare, men det här slog ju alla "förväntningar" :-).
 
Se gärna reportaget, ni lär inte bli besvikna :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0