Mästare i kavaj

Jag vet inte om jag ens kände till uttrycket innan, jag borde ju ha hört det någon gång tänker jag? Jag fick dock uttrycket förklarat för mig i onsdags av Nisse och Bias. Det handlar om när ett lag blir mästare utan att själva spela, att typ sitta bredvid i kavaj.
 
Igår kväll blev Liverpool mästare i kavaj. Mästare för första gången på 30 år. Det är första gången jag kan minnas att de blir mästare. 1990 kanske jag hörde talas om att de blev mästare, men det är inget jag kommer ihåg.
 
Efter den här fantastiska säsongen har det mest varit en fråga om tid innan Liverpool ska bli mästare, men nu är det klart. Att det skulle vara avgjort redan nu var inget jag kunde tro innan säsongen. Förra säsongen var även den fantastisk, men utan egentliga nyförvärv till den här säsongen, ett något statiskt mittfält och utan tillräckligt bra ersättare till fronttrion, trodde jag nog att förra säsongen var ett undantag. Jag hade som tur var fel och nu är Liverpool överlägsna mästare.
 
Hur känns det? Inte så mycket alls tyvärr eftersom det varit "klart" så länge, men kanske främst för att det avgörs just i kavaj. Hursomhelst är det ialf något som är väldigt härligt att få vara med om, att det lag som av någon anledning "alltid" varit en del av min identitet äntligen får vinna Premier League. Det känns lite som att jag vunnit Premier League :-).
 
Y.N.W.A.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0