Bara för mig själv

- Jag blir fattigare varje dag på grund av den extrema börsnedgången, och mitt nuvarande innehav på börsen har inte stått emot bra.
 
- Det börjar dö folk på allvar nu i Sverige på grund av Corona-smittan. Jag tycker att jag kunde förutspå smittspridningen, men inte alls hur illa det påverkat ekonomin.
 
- "Tala om sex - Ottars liv". En fin dokumentär om Elise Ottesen-Jensen. Hon var mycket för familjeplanering. Dokumentären visade bland annat hur outbildade många var i Sverige i början av 1900-talet gällande familjeplanering. Det lär väl vara så på många platser i världen fortfarande. Det var en skön kontrast att se denna dokumentär i relation till de dokumentärer jag sett på senaste tiden som snarare verkar ha varit emot familjeplanering.
 
- Jag och Valle såg klart andra säsngen av "Mindhunter" för ett tag sedan. Riktigt bra, och speciellt vågat med anledning av att serien behandlade identitetspolitik och rasism på ett normbrytande sätt. Vågat som sagt, hatten av!
 
- Jag lyssnade på en P3-dokumentär om Esa Teittinen för några dagar sedan. Utan att veta just någonting mer än vad jag hörde i dokumentären kunde jag inte rå över att bli provocerad av den journalist som började gräva i fallet. Detta med anledning av dennes tvärsäkerhet över att Esa verkligen är oskyldig. Det kanske han är, men att vara så säker, ialf utifrån det som kom fram i dokumentären, var lite skrämmande.
 
- "Amazons värld", en dokumentär som inte ger en helt positiv bild över Amazon. Det kändes som att dokumentärmakarna ville sänka Amazon så mycket som möjligt. Kanske med all rätt? Avtrycket i mig efteråt är att jag vet för lite om storbolag och ekonomi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0