5G

Jag såg nyss dokumentären "5G - Farligt eller fantastiskt?". Den skapade många diskussionsämnen i mitt huvud, inga nya kanske, men den återuppväckte gamla och slumrande tankar.
 
Vi alla hörde väl talas om konspirationsterorierna i våras om att det var 5G som gjorde att Covid-19 drabbade västvärlden värre än exempelvis Sydamerika och Afrika. Nu har väl de terorierna svalnat, men att de ens tar fart är minst sagt intressant. Personligen uppskattar jag viss skepsis och diskussion, men har mer svårt för aktivism. Aktivismen är svårare att backa ifrån, eftersom det investerats mycket i aktivismen.
 
Jag har svårt att se att aktivisterna någonsin kommer övertygas om att 5G sannolikt är förhållandevis ofarligt och att vaccin generellt är bra med mera. 
 
Jag själv minns ju rädslan för elallergi, att folk blev trötta på kontor på grund av strålning med mera, och även rädslan för att prata i mobiltelefon även innan 5G. Finns de problemen kvar hos aktivisterna, eller har de glömts bort? 5G kanske är det som får bägaren av strålning att rinna över? Det är svårt att säga.
 
Jag svamlar lite, men jag är trött på konstig rädda världen-retorik från diverse folk som är lagda åt det aktivistiska hållet. Jag tycker ofta deras retorik handlar mer om att se, höras och verka duktiga än att den är till för allas bästa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0