Lite annat...

Idag såg jag filmen om Bröderna Lejonhjärta som jag haft för avsikt att se sedan jag inte kunde en fråga på ett quiz för ett tag sedan. Jag tror inte att jag hade sett filmen förut, men nog tusan kände jag igen berättelsen. Sannolikt har jag läst den själv som barn, eller att mina föräldrar läst den för mig. Inte den mest påkostade film jag sett, men en fin berättelse är det. Jag undrar också vad den här tydligheten i berättelser med onda och goda gör med folk, blir vi så pass marinerade i det som barn att vi som vuxna får svårt att förstå nyanserna däremellan? Att det sällan är så att någon bara är ond, och att det oftast handlar om perspektiv.
 
Jag såg även en dokumentär om Shakespeare idag, lite med anledning av Verona-besöket förra söndagen. Dokumentären heter "Shakespeare med Koimmisarie Barnaby". 
 
Jag såg även en dokumentär förra veckan om den nyss bortgångne Jan Myrdal. En person jag tidigare mest hört rykten om och känt till namnet på. Jag attraherades av hans sätt att gå sin egen väg, och säga vad han tycker. Jag vet inte om han alltid gjorde det, men känslan i dokumentären var att det var så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0