Mord och brott

Jag har ägnat stor del av helgen åt att bekanta mig mer med samhällets vidriga baksida. Jag har suttit och kikat på dokumentärserierna "I huvudet på en mördare", "I huvudet på en gärningsman" och "Svenska fall" på Viaplay. Jag skrev om den första serien någon gång i somras, men nu har jag även börjat kika på de andra serierna.
 
Meningen med de första två serierna är att ge tittaren någon slags uppfattning om varför de här mördarna och brottslingarna blivit som de blivit. Jag vet inte om jag tycker de kommer fram till så mycket, men det känns tydligt att antisociala drag, då i form av att ha en brist gällande att kunna skaffa mänskliga kontakter och känna empati, enskilt, eller tillsammans med händelser i livet, leder fram till att personerna begår de handlingar som de gör. Förvisso med vissa undantag. Jag vet inte om de diagnoserna som oftast ställs på de här personerna är helt relevanta för de överlappar nog ofta, men samtidigt verkar den stora majoriteten ansetts ha varit knepiga redan som barn.
 
Även om brotten är intressanta i sig, så är personerna bakom brotten oerhört mer intressanta.
 
Det är otäckt att se de här serierna, men när en ser dem på en gång känns det som att det blir lärorikt med anledning av att en kan jämföra de olika gärningspersonerna. Kan rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0