John Holm

För ungefär tre år sedan såg jag John Holm live på East West här i Örebro. Jag hade inte lyssnat på honom innan dess och knappt något sedan dess heller. Att jag ens var på konserten är kanske ett mysterium, men det kan ha varit på grund av Bias eller för att John Holm på sätt och vis är en legend.
 
Igår såg jag dokumentären "Det finns så många vägar - en film om John Holm", och John verkar vara en speciell person :-). Det var något jag märkte även under konserten eftersom han var så petig med ljudet hela tiden. Det är också något som framkommer i dokumentären, och Anders Burman verkar ha blivit helt galen på John Holm. För mig uppstår då frågan om John Holm är ett musikaliskt geni, eller om han bara är vädligt velig. Det där är något som är svårt att veta generellt tycker jag, speciellt när det gäller vems råd en ska lyssna på. Är det någon som kan något eller någon som bara tror sig kunna och ha rätt? En annan intressant sak med John Holm är att han varit sjuklig på flera sätt genom åren, och nu har han tydligen fått en diagnos gällande en njursjukdom, och att den kan vara grunden till sjukligheten. Men är det så, eller har John bara fått en sjukdom på ålderns höst som han sedan kan skylla på, men att han i grunden egentligen bara är en gnällig jävel :-)? Dumt att spekulera kring så klart, men jag tycker sådant är intressant.
 
Jag tror även att jag genom åren haft en tendens att blanda ihop John Holm med Johnny Bode, men det är verkligen inte samma sak :-).
 
I övrigt en bra dag på börsen tack vare H&M, inte varje dag :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0