Bara elände...

Afghanistan faller ihop som ett korthus och många av de rapporter om varför som kommer är minst sagt märkliga. Att det hela beror på att talibanerna "infiltrerat" lite här och var och att regimens militär därför inte skulle kunna försvara sig emot dem är nog en av de märkligaste förklaringarna. Att talibanerna på det stora hela skulle behöva infiltrera det afghanska samhället måste väl ändå vara en verklighetsfrånvänd iakttagelse? Det här med stora problem gällande underhållet av flygvapnet skulle jag också vilja veta mer om.
 
Är det inte uppenbart att allt handlar om motivation och eventuell underskattning av talibanernas inflytande? Vad försvarar de som är i den afghanska regimens militär? Hur många av dem känner att de försvarar något de tror på? Läs även på och titta på dokumentärer om det afghanska samhället, och inte bara de som handlar om någon progressiv person i Kabul, du kommer märka att det inte är ett västerländskt mind-set hos folket generellt.
 
Vi är så dumnaiva.
 
I övrigt ytterligare en "assistanshärva". Jag är nog emot att det med statliga medel går att driva assistansbolag, men jag hatar dem som utnyttjar systemet för egen vinning.
 
...och de här kidnappningarna och våldtäkterna i Malmö där det blev skadestånd för den dömda. Jag måste läsa på mer. Var det ett födelsebevis från Syrien som ändrade på allt?
 
Även det här med miljön. När ska folk fatta på riktigt? Jag har svårt för att känna sympati för de som vaknar upp nu, var har de levt innan? Jag tappar hakan!
 
Jag blir bara sur och ledsen på allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0