Lugnt nyår

Jag tror inte det kommer att hända så mycket idag. Jag tycker till och med att jag känner av svaga förkylningssymtom.
 
Annars har jag fortsatt med dokumentärer om Ryssland. Nu senast såg jag "Välkommen till Tjetjenien" om förföljelser av homosexuella i Tjetjenien och folk som försöker hjälpa dem. På något rätt läskigt sätt hade de ändrat ansiktena på folk i dokumentären så att de såg annorlunda ut. Rätt intressant dokumentär, speciellt för folk i min branch.
 
"Navalnyj - Putins fiende nummer ett" var riktigt intressant och handlade som synes om Aleksej Navalnyj. Säga vad man vill om honom, men det märkliga mod han uppvisar blir jag imponerad av. Att han förgiftades genom gift i kalsongerna hade jag däremot missat.
 
Tidigare har jag varit fundersam kring varför ryssarna försöker förgifta oppostionella på ett sätt som tydligt visar att det är de själva som utfört det. Det är jag nog förvisso fortfarande, men det lär väl bero på att det ska vara tydligt för den som förgiftas vem som är avsändaren, och kanske att döden ska vara riktigt jävlig.
 
Jag hann även med "Inkarikets erövringar". Det mest fascinerande där var några mycket välbevarade offrade barn de hittade i slutet av 90-talet. Läskigt välbevarade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0