Andra Sidan

I höstas såg jag på något morgonprogram att det hade släppts en ny svensk skräckfilm "Andra Sidan", och igår såg jag att den gick att se på SVT Play.
 
Det hör inte till vanligheterna med svensk skräck, men förväntningarna var inte så höga. Filmen handlar om en familj som flyttar in i ett parhus där den andra delen av parhuset är oroväckande övergivet.
 
Det som senare händer är att den unga sonen i familjen får kontakt med någon form av övernaturligt fenomen som verkar bo i den andra delen av parhuset.
 
Filmen är överraskande välproducerad och når upp till många av de amerikanska skräckfilmerna som översvämmar marknaden. Samtidigt skiljer den inte ut sig på något sätt, en har sett allt förut. Det är lite som alla dessa Annebelle-filmer osv. Det är rätt spännande, men det bjuder inte på något nytt. Vidare är det knepigt att förstå syftet med berättelsen. Jag kunde inte förstå varför det blivit som det blivit, och vad det är som finns i huset bredvid? Det är även svårt att förstå varför det behöver eskalera och inte bli "illa" på en gång.
 
Summa summarum har "Andra Sidan" ett manus som är någon form av karbonkopia på sådant som gjorts förut, och med många brister, men filmen är samtidigt spännande och välgjord med bra skådespeleri. Ja vad ska en säga, det är som att äta en pizza, det är bra/gott, men det är inget som du inte gjort/sett förut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0