Lite mera Sthlm, men snart Italien

Imorgon drar vi till Italien om allt går som det är tänkt. Idag har vi tagit PCR-test och hoppas på att resultaten blir negativa. De ska komma omkring 22.00 ikväll.
 
Vi tog testen på Hötorget, så då passade jag på att efteråt gå samma väg som antagligen Stig Engström gjorde efter att han sannolikt skjutit Palme. Jag har varit på platsen för mordet många gånger tidigare, men inte gått upp för trapporna längs flyktvägen osv, vilket jag gjorde idag.
Tunnelgatan (för Olof Palmes gata är väl på andra sidan Sveavägen?), och flyktvägen efter mordet, som jag hört talas om så många gånger under livet.
 
Vi tog sedan en promenad till Gamla stan så att jag kunde ta en titt på några grejer i Storkyrkan. Där inne har jag eventuellt varit förut, men inget jag kan säga med säkerhet.
 
Det jag främst ville se inne i kyrkan var träskulpturen Sankt Göran och draken och den gamla målningen över Stockholm - Vädersolstavlan.
Sankt Göran och draken. En redig pjäs till skulptur!
Vädersolstavlan, den har jag ju sett många gånger på bild genom åren, men aldrig, vad jag kan minnas, i verkligheten förut.
 
Sedan bar det av till Hökarängen för bad med Felix och Bea. Första doppet för mig i år, och det var riktigt skönt i vattnet, men det är alltid det här åbäket med att försöka hålla sig borta från solen. Det är lättare sagt än gjort!
 
Jaja nu är det packa osv som gäller. Sedan hoppas jag att vi kan få tag i en taxi imorgon bitti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0