Lite sightseeing trots allt

Idag är det molnigt och lite lägre temperatur här i Rom. Det verkar dock inte som att det blir svalt och skönt att komma hem till Sverige. Av vad jag kan se kommer det vara varmare i Sumpan än i Rom i slutet av veckan.
 
Igår hann vi med lite sightseeing. Först besökte vi "Scuderie del Quirnale" som är någon form av museum eller plats för olika utställningar. När vi var där var det en utställning vid namn "Tota Italia - Alle Origini di una Nazione". Där fanns en himla massa gamla grejer från romartiden. Det var Abbe som ville åka dit, så jag var inte riktigt förberedd, men aldrig fel att kika på gamla grejer från romartiden :-). Utanför ligger även presidentpalatset, och en stund efter att vi var där skulle det italienska fotbollslandslaget tas emot där, så det var ett stort säkerhetspådrag med poliser och avspärrningar.
Där inne...
Där utanför där landslaget skulle komma om någon timme.
 
Det var rätt kul när vi gick därifrån för då hamnade vi innanför avspärrningarna och hamnade alltså framför en massa människor som var där för att kika på landslaget. En kände sig nästan som en celebritet för en stund ;-).
 
Sedan åkte vi vidare till det som jag främst ville se, kyrkan "San Pietro in Vincoli. Det är en kyrka där det finns en relik som sägs vara kedjor som Petrus en gång varit fastkedjad med. Förutom det finns även en skulptur av Michelangelo vid namn "Mose".
Michelangelos "Mose". Som jag förstått det har dock inte Michelangelo gjort hela skulpturen, utan bara delar av den.
...men det var Petrus kedjor/bojor som jag tyckte var grejen. Är ju "fräckt" om det nu är så som det hävdas!
 
Under kvällen hade vi födelsedagsmiddag för Alberto som fyllt 80 år ute i Fregene. Mycket god mat från havet blev det :-).
 
Idag lär det inte bli så där jättemycket, även om det hade passat bra eftersom att vädret är lite mer uthärdligt. Ikväll blir det ialf middag med några vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0