Vackra Vaxholm

Idag har vi varit på Vaxholm. Det var främst Valentina som ville se skärgården och bada, men det var inte mig emot med en tur, speciellt med anledning av att det därmed fanns en möjlighet att se Vaxholms kastell.
 
Vi hade köpt båtbiljetter innan med Cinderella och hade därmed en fast tid att åka, vilket var vid 10 imorse. Vi missade dock ett t-banetåg och blev lite sena, men efter lite språngmarch hann vi med precis innan de drog bort den där grejen de har för att en ska kunna gå på båten. En minut senare och vi hade missat båten.
 
Det var en fantastisk sommardag ute på Vaxholm och säkert i stora delar av Sverige. Vi började med att lägga oss en stund i Norrhamnsbadet, där Valle sedan badade. Jag pallade inte. Främst för att jag ville undvika solen, och så jävla kul är det inte heller att bada, en blir ju inte renare direkt.
 
Sedan käkade vi på det mycket trevliga Vaxholms Hembygdsgårds Café. För mig blev det en härlig räksallad som kändes riktigt fräsch.
 
Valle ville sedan inte följa med över till kastellet, så det blev bara jag som åkte över dit medan hon fortsatte sitt solbadande.
 
Kastellet visade sig vara riktigt intresssant med museum och guidad tur. Under den guidade turen höll det på att bara bli jag innan en annan inte så intresserad familj också hängde på. Det var intressant att läsa och höra om hur kastellet skyddat Sthlm ett par gånger genom åren och hur det sedan blev föråldrat ur militär synvinkel. Kastellet var även bara en del av en större befästningslinje.
Kastellet och jag så klart :-).
Norrhamnsbadet. Ett rätt litet bad, men trevligt. Jag måste även säga att det lilla jag såg av själva ön Vaxholm och dess bebyggelse såg väldigt mysigt ut.
 
En riktigt bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0