Hagaparken

Jo det blev en sväng till Hagaparken idag. Det tog ungefär 20 minuter av rätt bra cykelväg att cykla dit härifrån. Det är så skönt att kunna cykla! Jag är så trött på tunnelbana och annat långsamt skit.
 
Ja, ja, Hagaparken visade sig vara väldigt vacker. Hade väl varit konstigt om det inte varit så kanske, men ändå. Eventuellt gav det härliga molniga vädret med 20-25 grader extra tyngd till den positiva upplevelsen. Många gånger lider en ju mest när en går runt utomhus för att det är för varmt eller för kallt, men idag var det nästan perfekt temperatur. Det passade även väldigt bra att cykla runt i parken med fina leder av grus.
 
Trots att upplevelsen av besöket var positivt kan jag bli lite störd av att det är så stora ytor som, ialf en gång i tiden, sannolikt brukades privat. Jag är inte helt säker, men jag antar att Gustav III hade parken och dess byggnader som någon form av privat residens. Även att göra om naturen bara för att en kan stör mig lite. Att nu vill jag visa att jag kan göra en flådig park för att förlänga min penis lite.
 
Nåväl, något jag verkligen inte visste om Hagaparken var att Gustav III höll på att bygga ett nytt stort slott, men där bygget avbröts när han dog, vilket gör att det bara finns en grund kvar nu. Det kan ju också diskuteras hur angeläget det då var att bygga ett nytt slott när det aldrig blev klart.
 
Till det mer positiva är jag nu glad att jag varit i Hagaparken, och att jag nu förstår vad det är. Förut har jag bara fått föreställa mig det hela när det i någon TV-sändning eller liknande berättats om vad någon kunglighet gjort "ute på Haga". Det är väl fördelen med att hänga här i Sthlm att jag har tid att lära känna alla dessa platser som jag hört talas om genom hela livet men aldrig sett på riktigt.
Ekotemplet som byggdes för att Gustav III gillade att äta utomhus...
Gustav III:s paviljong.
Kinesiska paviljongen.
Slottet som aldrig blev...
 
Jag missade den Kungliga begravningsplatsen. Tänkte att det inte var intressant att gå dit, har ångrat mig nu :-).
 
Jaha snart är det Midsommar... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0