The Sons of Sam: En resa in i mörkret

Ja det här var ju en besvikelse. Dokumentär-serien "The Sons of Sam: En resa in i mörkret" handlar förvisso inte främst om The Son of Sam aka David Berkowitz, utan om Maury Terry som antog att det var ett stort gäng satanister som hade ihjäl oskyldiga människor och inte bara Berkowitz själv. För den som är intresserad av själva fallet ger dock dokumentären en rätt bra bild.
 
Serien försöker förklara hur teorin om att fler låg bakom morden än Berkowitz ledde till att Maury Terry gick ned sig totalt. Han verkar förvisso ha varit en rätt "besatt" person över lag, men det är mer en känsla och inget dokumentär-serien gör någon fördjupning i.
 
Egentligen skulle det här kunna bli rätt intressant, men det är väldigt utdraget och rörigt samt att det hela berättas med en otroligt jobbig och släpig berättarröst vilket gör att allt känns fånigt. Under de intervjuer som görs är det ingen som hinner uttrycka sig särskilt utförligt och de bevis mot att det är Berkowitz själv som utfört alla mord är minst sagt diffusa. 
 
För konspirationsteoretiker är det säkert en intressant serie, för oss vanliga är det en serie som förvisso inte är helt ointressant och har sina poänger, men som är så störigt producerad att en bara blir irriterad, snurrig och uttråkad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0