Den osannolika mördaren

Under bokrean köpte jag Thomas Petterssons "Den osannolika mördaren" om Stig Engström. Förvisso var det ingen rea på den boken, men ändå :-).
 
Som jag har förstått det är det Pettersson och Filter som är den största anledningen till att Stig Engström till slut pekades ut som Palmes mördare. Jag har inte haft mycket att invända mot att det framstår som rimligt innan, och har inte mer att invända nu efter att ha läst boken.
 
Det är klart att det är märkligt att Stig lyckades stöta på makarna Palme utanför jobbet, och att han vid tillfället hade en revolver med sig, men det hade sannolikt varit märkligt även om mördaren hade varit någon annan. Någon, eller några andra, hade förvisso haft större möjlighet att skugga Palme, men nog hade det hela utförts bättre om allt hade varit noggrant planerat? Hursomhelst har det hänt förut att kända personer blivit mördade helt slumpmässigt, tänk Anna Lindh. Varför Stig skulle ha en revolver på sig är ju också märkligt, men det kan finnas många anledningar till det.
 
Efter att ha läst boken är det verkligen som Krister Petersson hävdar, det är svårt att komma runt Stig Engström. Det är väldigt mycket som är märkligt kring allt han gör och säger, och han hade alla möjligheter att utföra mordet. Jag såg något inslag där Leif GW pratade om att det inte passade ihop tidsmässigt och att det skulle vara svårt att ha revolvern i handledsväskan, men efter att ha läst boken har jag svårt att förstå vad han menar med att det inte passar ihop tidsmässigt, och revolvern behöver han väl inte ha haft i handledsväskan? Det framstår även som att revolvern skulle kunna vara av annan modell än en Smith & Wesson.
 
Det går så klart inte att konkludera att Stig Engström är mördaren, men att mycket tyder på det är tydligt.
 
I övrigt var det kanske en något rörig bok, som försökts fyllas ut en del, men på det stora hela väldigt intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0