Dokumentära tankar...

Igår kväll såg jag dokumentären "Framgångssagan Arnold Schwarzenegger". Han är ju en rätt kul person som verkligen kommit från typ ingenstans genom en brokig väg till absoluta toppen. Är inte många kroppsbyggare som blir guvernörer. Den historien är spännande, men det var ändå en hel del jag störde mig på genom dokumentären. Mycket handlade om att hans kropp gjort honom känd och att det sedan präglat Hollywood till någon form av sundhetsideal, och att alla kända manliga skådisar ser ut ungefär som Arnold. Det är väl inte riktigt så... Många är vältränade, men knappast så extremt anabolastinna som Arnold i sin heyday. Det ifrågasattes inte en enda gång genom dokumentären att Arnold eventuellt skulle kunnat ha petat i sig en ryssfemma eller två genom åren. Det blev rätt patetiskt. Det var mer att eftersom Arnold är så målmedveten har han lyckats bli så här. Tillåt mig delvis tvivla... Men som jag skrev i början, ändå en rätt intressant livsberättelse.
 
Under helgen såg jag "Gambias kvinnliga sexturister". Det kanske inte var så intressant och nytt i sig, men ändå på något sätt humoristiskt i all sin tragik. Det är någon form av humor i att tanterna inte alltid förstår att de blir lurade, eller gör de det, men inte låtsas om det? Att det är en lite mer invecklad prostitution? Vi har ju liknande fenomen i Sverige fast med andra grupper. På det sättet är det nog ändå rätt intressant...
 
"Ungern mot Europa" var däremot intressant. Speciellt hur Orban tydligen utnyttjar EU-pengar till att vänner och släktingar ska kunna vinna upphandlingar och därmed bli väldigt rika. Det var nytt för mig. Det var ju verkligen ingen pro-Orban dokumentär, men ändå, utifrån vad jag känner till sedan tidigare är den nog rätt objektiv.
 
Till sist såg jag "Nazisternas bekännelser", men det var inte mycket som fastnade där. Några gubbar som varit nazister som pratade lite, varav vissa fortfarande var nazister långt upp i åren. Jo en sak var intressant, att det var en del muslimer inom SS, fast de fick inga högre poster av vad jag förstod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0