Ett för minnet...

Nazisternas sista dagar - En serie i tre delar om nazisternas sista 100 dagar vid makten. Intressant, men kanske inte så mycket nytt under solen. Det jag mest tar med mig är terrorbombningen av Dresden och sänkningen av Wilhelm Gustloff. Det var ett annat sätt att se på liv på den tiden.
 
Ett amerikanskt blodbad - En dokumentär om Trump och det som ledde fram till stormningen av Kapitolium. Jag gillar Kirks dokumentärer, de ger ett objektivt intryck.
 
Konstnären som försvann - Spännande dokumentär om en konstnär som eventuelt blev mördad på en båt mellan Finland och Sverige. Mysterier är alltid spännnande, och den här dokumentären är mysteriöst mysig, trots dess tunga tema.
 
Kubrick om Kubrick - Att jag typ inte sett "Full Metal Jacket" och inte alls sett "2001 - Ett rymdäventyr" är ju illa. Tyckte även att Kubrick verkade klok :-).
 
Samtal med seriemördare - Piers Morgan intervjuar några seriemördare som inte vill erkänna sina brott. Intervjuerna hade kunnats gjorts bättre. De är lite väl konfrontativa och ger inte så mycket.
 
IT-bubblan som aldrig sprack - Ett stycke riktigt intressant ekonomi-historia. Hur Wahlbeck eventuellt hindrade en försäljning av Icon är kanske det mest roande :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0