Torsdag igen...

Jag har sett Världens Historia om Franska Revolutionen. En serie i två delar som berättas genom att skådespelare spelar olika viktiga karaktärer från revolutionsåren. Jag tycker att det berättarsättet kan bli lite rörigt och var väl inte helt betagen av serien. Samtidigt känner jag att jag inte kan så mycket om revolutionen som jag borde. Det är ju en otroligt viktig del av historien. Det som slog mig, och som slagit mig många gånger förut, är att det ofta verkar finnas goda intentioner, men att maktgalna människor tar befälet och mycket går åt helvete. Att det är de galna som vågar ta tag i saker och ting, vilket kanske är bra till en början, men som i längden blir riktigt illa.
 
Annars är väl knivattacken i Vetlanda det som är hetast på nyhetsfronten. Nu är det väl få som tänker att det är terror i dagsläget, och jag tror inte heller det är en terrorhandling i någon konventionell mening. Det är klart att det kan vara inspirerat av tidigare terrorbrott, men inte mer än så. Hatbrott och rasism verkar rimligare. Gärningsmannen verkar även lidit av psykiska problem, och även om det sannolikt är en viktig del av detta, så undrar jag om det verkligen kan förklara allt? ...även om det givetvis kommer att vara det framtida försvarets mening. En gammal käpphäst här också, kan anabola steroider vara inblandat?
 
Spekulera ger ju sällan så mycket, men jag tycker det är intressant att skriva ned tankar för att senare se hur rätt eller fel ute jag var.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0