Nu resten...

Jag är fortfarande inte helt bra, och det har varit en seg dag, även om det känns något bättre nu.
 
Trist att Sverige inte vann igår, även om det inte var direkt oväntat. Märkliga byten kan tyckas, och borde inte debatten om Zlatan, eller inte Zlatan, bli ännu starkare nu? Det såg ju faktiskt rätt bra ut utan honom.
 
Jag såg dokumentären "Imads barndom" igår. Den handlar om ett barn som påstås, säkert sant, ha varit kidnappat av IS och efter att ha kommit tillbaka till mamma och släktingar är starkt traumatiserad. Han är typ 4-5 år och helt galen. Han slår, spottar och hugger huvudet av dockor till höger och vänster. Han är som dockor brukar porträtteras i skräckfilmer. Riktigt vidrig unge. Det sägs att han fått sett mord osv under sin tid hos IS och att han därför blivit som han har blivit. Det är ju svårt att veta vad som är sant och vad som lett till vad, exempelvis verkar inga andra barn som varit i liknande situation som honom blivit likadana, men är det som filmen vill få det att framstå är det verkligen intressant. Går det forma alla barn till små psykopater? Mycket sevärd dokumentär.
 
Jag såg även "Talibanernas återkomst". En del spännande foto, men annars var det inte så mycket nytt egentligen.
 
Den sista dokun jag hann med under helgen var "Pedofilskandalden på drottningens ö" om en, eller kanske flera, skandaler på Jersey. Den ledde nog till fler frågor än svar om händelserna som skett. Tragiskt hursomhelst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0