Plast

Kul att Liverpool redan är kvalificerade för slutspel i CL. Orkade dock inte se klart hela matchen igår mot Atletico Madrid med anledning av ledning med 2-0 i halvtid och ett tveksamt rött kort på en Atletico-spelare. Tycker Liverpool har haft mycket tur med röda kort för motståndarna den här säsongen.
 
Rubriken handlar om plast, och det med anledning av att vi sett de två dokumentärererna "Läskjättens brutna plastlöften" och "Återvinningsbluffen". Båda handlar om plast. Jag vet inte om det egentligen var så mycket nytt gällande plast för en person som är normalintresserad av miljö, men en kommer ändå att tänka på att det går att göra så mycket för att minska plasten som inte görs. Plastpåseskatten har jag principiellt inget emot, men den känns konstig om en faktiskt vill göra något större mot plastkonsumptionen. Behöver läsk och kolsyrat vatten säljas i plastförpackningar överhuvudtaget? Klart att det är smidigt, men är det nödvändigt? Öl säljs ju generellt inte i plastförpackningar. Många förpacknignar känns också som att de skulle kunna vara tillverkade av andra material, om det nu är bättre, osv. Nu ska väl plastbestick osv förbjudas, men varför har det inte gjorts tidigare? Det känns som vi pratat om plast sedan jag föddes, men inte mycket har gjorts för att minska den under min livstid.
 
En rätt galen grej på jobbet på det här ämnet är att vi har kaffeautomater lite överallt, men på vissa ställen finns det inga koppar och diskmaskiner i närheten, och då har vi istället plastindränkta kaffemuggar. Varför inte bara ta bort de muggarna och säga till alla att de får ta med en riktig kopp om de ska använda automaterna. Sådan här idioti finns överallt utan att vi tänker på det. Det är som bekvämligheten ofta gör att vi inte vill se hur dumma vi är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0