Fröken Smillas känsla för snö

Igår kväll blev det film igen, och den här gången blev det "Smilla's Sense of Snow". Filmen är från 1997 och boken den är baserad på är ännu äldre.
 
När jag växte upp på 90-talet var det mycket snack om boken "Fröken Smillas känsla för snö". Jag läste aldrig boken och förstod därmed inte varför den var så populär. Det gör jag förvisso fortfarande inte, men jag läste på lite igår efter att ha sett filmen. 
 
Hursomhelst är "Fröken Smilas känsla för snö" åter igen något som för mig väldigt länge varit bekant, men som jag inte förstått vad det varit. Nu när jag sett filmen och läst på lite förstår jag mer.
 
Filmen var dock rätt dålig med mängder av fullständigt orimliga händelser, som jag hoppas förklaras bättre i boken. Det var på sina håll pinsamt dåligt.
 
Som jag förstår det blev boken populär på grund av hur inuiter behandlas i Danmark och att det eventuellt var en start på att nordic noir blev väldigt populärt. Efter att ha sett filmen är det dock svårt att förstå att boken blev så väldigt populär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0