Klar med Bourne-serien

Eftersom Valle var på egna äventyr i går kväll såg jag "The Bourne Legacy" och idag i brist på annat såg jag "Jason Bourne", så nu har jag sett igenom hela filmserien. Den förra var väl någon bättre än den senare, men lite märklig eftersom den var med Jeremy Renner istället för med Matt Damon och hade ett litet annat sätt med genmodifiering osv. Den senare hade visst underhållningsvärde, men kändes ändå rätt meningslös.
 
Som jag skrivit förut är väl hela serien en sämre James Bond-variant. Den mer seriösa tonen gör också att jag blir mer irriterad när det mesta som händer är mer eller mindre overkligt. Bourne tar sig in överallt och är övermänsklig i närkamp med alla som inte är specialagenter som han själv. 
 
Men, men, det jag egentligen skulle skriva något om är att Jason Bourne ändå har haft lite betydelse för mitt liv tidigare. När jag var i tonåren fick jag boken "Identitet Kain" som är den bok av Robert Ludlum som hela filmserien sedan bygger vidare på. Jag minns inte mycket av innehållet av boken, men det var nog den första riktiga "agenthrillern" jag läste och det har därmed alltid känts som boken var riktigt tuff. Jag kan dock inte påstå att jag någonsin dragit någon direkt koppling mellan boken och filmerna. Jag kan inte ens minnas att jag gjorde det första gången jag såg "The Bourne Identity" för länge sedan. Men ialf, ni fattar vad jag menar, att det är något som ändå haft någon form av betydelse för mitt liv :-). Jag kan ha fått boken av Erik, men jag är inte helt säker. Som sagt det enda jag minns är att jag alltid tyckt att boken är tuff, vilket kanske inte är fallet om jag läser om den :-). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0