Påsken

Jag vet inte exakt vad som är viktigast för en kristen, julen eller påsken? Jag tänker att påsken borde vara viktigare, men så är det kanske inte. I Sverige firar vi av någon anledning påsk trots att få av oss som bott i landet med släkt generationer tillbaka är religiösa. Det är så kallad tradition som gått från något religiöst till något annat.
 
Det här andra har ändå inte haft någon större betydelse under mitt liv. Klart det var skönt med påsklov, och nog var det kul att gå "påskgubbe" för att få massa godis och smälla smällare som barn, men utöver det betydde påsken ingenting, och gör det fortfarande inte. Går barn "påskgubbe" och "påskgumma" längre? Smällare har ju tagits bort, så för mig finns det alltså ingenting vettigt kvar med påsken.
 
Jag kan inte minnas att min familj, eller någon annans för den delen heller, hade något speciellt planerat under påsken. Sedan jag flyttade hemifrån har jag inte haft det heller.
 
Det är väldigt skönt att vara ledig, men annars är väl påsken den mest meningslösa av de högtider vi ändå tycker att vi firar i Sverige?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0