The Falcon and the Winter Soldier

Det har varit stökigt väder några dagar. Inte så farligt här i Sthlm, men i Närke verkar det ha varit helt galet. Fick en kul bild för ett par dagar sedan där pappa skottade och där det ser ut att vara ett par decimeter snö.
Snö i april är inte ovanligt, men så här mycket snö under en natt vet jag inte om jag sett i Hallsberg förut. Bra att gubben fick lite träning ialf :-).
 
Nu på söndagsmorgonen ser det dock ut som att det kommer bli en fin dag här i Sumpan.
 
Efter ett par ganska hektiska helger blev det lugnt för oss igår. Tvätt osv. Jag passade även på att fortsätta med marvelprojektet som legat på is ett tag. Jag såg serien "The Falcon and the Winter Solider". En serie om två av de mer anonyma superhjältarna från Marvel. De är ganska tradiga i serien också. Förvisso en del småkul samspel dem emellan, men som karaktärer är de långt ifrån lika underhållande som många andra från Marvel. Serien i sig är på inget sätt dålig, men väldigt mycket Hollywood. Tröttsamt korrekt och snuddar vid mängder av svåra teman som flyktingar, internationella organisationer och ras utan att fördjupa det. Sedan är det, som vanligt, detta att små tjejer lätt slår ned vuxna män och att vanliga människor helt plötsligt kan slåss som en superhjälte som bör vara van att slåss. Till sist blir jag även irriterad på att ett "super solider-serum" gör att alla blir lika starka. Jag tänker mig att en sådant serum bör göra en person starkare utifrån den initala kroppssammansättningen, så att en kvinna som tagit det generellt ändå är rätt mycket svagare än en man som tagit det? Det här är säkert inte något som någon egentligen bryr sig om, men som jag sagt förut, jag har inte svårt med orimligheter, men dessa måste ändå vara rimliga i sig :-).
 
I eftermiddag är det Shitty - Liverpool, nervöst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0