Drottningholms slott

För ungefär fyra år sedan var jag och Valle och besökte Drottningholms slott. Trots att det endast var fyra år sedan minns jag inte riktigt varför vi inte besökte mer än vad vi gjorde då. Jag skrev dock detta i bloggen då:
 
"I söndags fortsatte jag och Valle med vår, eller främst min, sightseeing i Sthlm :-). Den här gången besökte vi ett oväntat populärt Drottningholm. Det var både mycket mer trafik på vägen dit och turister där än jag hade förväntat mig. Det gjorde att vi missade en guidad tur och fick gå runt på egen hand. Vi orkade dock bara med att äta och kika på Drottningholms slott, resten i krokarna får vänta till någon annan gång."
 
Jag har för mig att det var någon tjurighet som gjorde att vi blev sena och att vädret var så där, vilket gjorde att vi inte pallade att gå runt i parken och besöka Kina slott. Som synes räknade jag dock med att komma tillbaka någon gång i framtiden, och idag blev det av. Bättre sent än aldrig :-).
 
Precis som igår tog jag även idag cykeln för att ta mig till Drottningholm. Det ligger lite längre från oss än Ulriksdals slott, men tog väl ungefär 30 minuter att cykla. Således inte speciellt långt, men ändå lite träning när en har en sådan risig cykel som jag :-).
 
Den här gången tog jag en guidad tur på Drottningholms slott, vilken jag tyckte var väldigt bra. Jag gick turen på engelska för att det passade bäst med tiden. Guiden sa att hon blev lite orolig när hon märkte att jag var svensk och gick en engelsk guidning för att hon var lite osäker på sin engelska. Varför det skulle vara mer pinsamt inför en svensk än för någon annan förstod jag dock inte riktigt. Hon gjorde det ialf väldigt bra :-).
 
Efteråt tog jag mig en promenad genom den enorma slottsparken och gick mot Kina Slott. Det slottet visade sig vara riktigt mysigt. Där hade jag en digital guide som var riktigt smidig och bra att använda. Höjdpunkterna var några rum med speciell akustik och en kunglig toalett. Innan besöket till Kina slott blev det även en macka på Kina slottskafé, vilket är ett enkelt café som säljer mackor och bakelser typ. För mig blev det en räkmacka.
 
Jag har väl några mindre kända slott att besöka kvar, men det kan nog dröja lite, men jag uppskattar enkelheten med att kunna cykla eller ta lokaltrafiken till mycket här i Sthlm, vilket jag snart ältat lite väl mycket kanske :-).
Slottsparken från Drottningholms slott.
Riksalen på samma slott.
Drottningholms slott från vad jag tänker baksidan, men det är säkert egentligen framsidan. Här var vi dock aldrig förra gången.
Kina slott, som jag helt missade förra gången, men som nu nog var höjdpunkten.
Toaletten inne på Kina slott, som behövde lysas upp av en anställd.
 
Ja det var några bilder, tack för idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0