Analysera mera

Igår såg vi filmen "Analysera mera". Valle läser psykologi vid sidan av jobbet, och filmen togs upp i någon bok hon läser, så därför ville hon se den.
 
Innan vi såg filmen funderade jag på om jag sett den tidigare, och nu efter att ha sett filmen är jag fortfarande inte säker. Det här är något jag ofta ältar här, men det är spännande och rörigt med minnet. Det kan vara så att jag länge trott att jag sett filmen, men inte gjort det, och kanske sett något klipp eller liknande genom åren, vilket spett på känslan av att jag har sett den tidigare. Annars såg jag den för typ 20 år sedan vilket jag helt enkelt inte kommer ihåg. Spelar ju egentligen mindre roll, men det är som synes något jag ofta fastnar vid.
 
"Analysera mera" har en kul idé med en gangster som får psykiska problem och vad det sedan för med sig i en macho-kultur. Jag tycker dock att De Niro överspelar en hel del, vilket säkert är meningen, för det är tydligt att filmen inte ska förefalla verklig på något sätt, men jag tror ändå filmen hade tjänat på en något nedtonad De Niro generellt. Lite mer deadpan hade nog inte skadat.
 
På det stora hela en hygglig komedi, men det främst med anledning av att grundidén är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0