Det här skulle handla om Meat Loaf, och gör väl det delvis

Igår kom nyheten om att Meat Loaf hade dött. Jag tror nästan att en hel del förvånades över den uppmärksamhet det fick. Jag gissar att de flesta inte känner till hur stort albumet "Bat Out of Hell" är? Inte för att det var den skivan jag lyssnade mest på som ungdom, men jag ska ha albumet på CD någonstans.
 
Det är dock inte "Bat Out of Hell" som haft någon större betydelse för mig vad gäller Meat Loaf, utan låtarna "I'd Anything For Love (But I Wan't Do That)", "Dead Ringer for Love" och "I'd Lie for You (And That's the Truth) var de låtar jag främst lyssnade på från Meat Loaf. Det är väl också främst den första som haft någon större inverkan på mitt liv. Den hade jag på en av mina Absolut Music-skivor, och jag tyckte den var fantastisk redan då. Sedan tror jag den försvann något från musikvärlden. Jag kan inte minnas att jag hört "I'd Anything For Love (But I Wan't Do That)" på väldigt länge sedan jag började lyssna på den igår igen. ...och vilken jävla låt det är! Jag satt och bölade som ett barn när jag lyssnade på låten igår. Varför vet jag inte, det bara blev så.
 
När jag sedan började läsa på lite om låten upptäckte jag att det nog snarare är, den också framlidne, Jim Steinman jag gillar. Det är han som skrivit och producerat låten. Men inte bara det, han har även skrivit och producerat ett par andra av mina favoritlåtar - "Holding Out For a Hero" och "It's All Coming Back to Me Know".
 
En mans död kan leda till nya "förvånande" upptäckter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0