Det som tittats på...

Ja när en är sjuk blir det mycket skärmtid...
 
Einár 2002-2021 - Hans död är tragisk och sannolikt för de flesta rätt oförståelig, men det senare återstår att se. Däremot är jag rätt ointresserad av människor som jag uppfattar ungefär som Nils Grönberg.
 
Katastrofen Costa Concordia - Dokumentärer om katastrofer uppfattar jag nästan alltid som intressanta. I den här dokumentären tror jag tanken är att föra fram att allt inte var kaptenens fel, men de kommer ändå typ fram till att det nog ändå var kaptenens fel, även om han inte borde få ha tagit skulden ensam. Så det blev lite ambivalent.
 
Arvet efter Fadime - Hedersvåld förefaller ha varit märkligt svårt för vissa att greppa. Dokumentären kanske kan upplysa dessa personer en aning, men egentligen inte något nytt.
 
Hotet mot Ukraina - Titeln säger sig självt. Intressanta intervjuer med Zelenskyj.
 
Spionen som räddade världen - Ryssen Oleg Penkovskij blev spion åt USA i samband med Kubakrisen. Jag vet inte om han egentligen hade för avsikt att ta sig till USA, men så blev det aldrig. Han avslöjades och avrättades istället. Jag skulle egentligen velat veta mer om varför han gjorde som han gjorde.
 
Kinas bortglömda kejsare - Handlar om den kvinnliga kejsaren Wu. Sannolikt blivit smutskastad för att hon är kvinna, och nu försöker en se hennes gärning på ett annat sätt.
 
Extremisternas USA - Handlar främst om högergrupper i USA. Lite för hippt upplägg för att det skulle kännas seriöst. De tog upp de, turligt nog, rätt misslyckade bombförsöken mot flyktingförläggningar mm i Göteborg för några år sedan. Det var lite oväntat.
 
The Times Square Killer - Att jag inte kände till den här galningen tidigare borde inte förvåna mig, men det gör det ändå. Richard Cottingham kan säkert ljuga gällande hur många han har haft ihjäl, men det är inte en oansenlig summa människor som är bekräftade. Han verkar inte helt olik Dennis Rader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0