Önskar mer tid

Nu är Valle förkyld istället för mig, även om jag fortfarande har lite lock för öronen osv. Imorse fick jag även ett SMS om att jag skulle få ett corona-test idag. Spontant känns det för sent. Om det nu spelar någon större roll gällande att mäta hur många som är smittade, eller att jag själv ska få veta om jag varit smittad, så verkar det rätt krångligt att ta reda på det. En ska inte gå ut om en har förkylningssymtom, och då blir det ju svårt att testa sig :-).
 
Att vara ledig är fantastiskt. Jag kan följa börsen (även om den oftast främst gör mig irriterad), tänka lite mer kring LekOutlet.se och kankse främst lära mig en massa saker genom film, dokumentärer och böcker. Tiden räcker knappt till. Blir jag trött på att koncentrera mig på att lära kan jag istället träna eller spela Playstation, Tänk att få leva så här hela tiden :-).
 
Som vanligt blir det mycket historiska dokumentärer. En del bättre än andra. Nu senast såg jag "De norska SS-soldaterna" om norrmän i SS. Jag hade önskat mer reflektion om varför de blev SS-soldater än vad som framgick. Istället var det mycket om deras upplevelser av kriget, vilket förvisso var rätt intressant.
 
Igår såg jag den utmärkta dokumentären "Stormningen av Kapitolium" där jag verkligen tyckte de lyckades kombinera foto från stormningen med intervjuer från de som stormande och polis mm. Den mest intressanta av dokumentärer gällande den händelsen jag sett.
 
Jag hann även med "Monstret Henrik VIII" igår. Såg en liknande dokumentär-serie om honom för ett par år sedan, så det var nog inget som direkt slog mig med den här.
 
"Hitler & Stalin" hade sina poänger. Om hur de hjälpte varandra i början av kriget och hur Stalin blev besviken när Hitler invaderade Ryssland. "Nazisternas väg till makten" var utmärkt, där jag lärde jag mig mer om von Papen, Geli Raubal och von Schleicher bland annat.
 
Det har även blivit en hel del om urbefolkning i Latinamerika. "Mayarikets värld", "Aztekrikets nedgång och fall" och "Inkarikets erövringar", som jag nämnt tidigare. Inka har jag väl haft någon form av grundkoll på sedan jag gick Inkaleden 2010, men azterkerna och maya har jag blandat ihop. Nu tror jag att jag ska kunna hålla isär dem :-).
 
Jag lyckades även lura med Valle och se "Leonardo Di Caprio - Från oskuld till Oscar". Förstod inte titeln, men jag tycker nästan alltid det är intressant med dokumentärer som följer en känd person, för jag har sällan någon större koll på dem sedan innan.
 
"Året var 1972" har jag också sett.
 
Ja som synes har jag inte speciellt svårt att hitta sådant som är intressant att spendera tid med när jag är ledig :-). Jag har säkert även missat något. ...och att jag skriver ner små notiser om det jag sett är, som jag sagt många gånger tidigare, främst för att hjälpa minnet i framtiden.
 
Något som är kul med detta är att jag blir intresserad av platser att besöka, så nu har jag några platser i Sthlm dit jag tänkte att jag och Valle måste åka. Hon är nog inte lika förtjust som jag, men hon gillar ju att åka runt i Sthlm :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0